diumenge, 31 de març del 2013

ASCENSIÓ AL PUNTAL DE LA PILILLA, 1586m

EL PUNTAL DE LA PILILLA (1586m). MILLER, JAÉN.
Volta circular seguint el PRA-100 amb l'ascensió al cim del Puntal de la Pililla, tot dins del Parc Natural de las Sierras de Cazorla, Segura y las Villas.
Es tracta d'una ruta senzilla que només pot presentar dificultats en el tram final de l'ascensió, ja que en aquest tram no hi ha una senda definida. El camí, sempre molt agradable, transcorre pel mig dels penya-segats i amb bones vistes cap al embassament d'Anchuricas.

La ruta

Castell de Miller

Sender i bosc

Barranc

Abisme

Xorreres

Paisatge

Sender

Pas per darrere del salt d'aigua

Cortina d'aigua

Arc de Sant Martí al fons de la vall

Sender

Rapinyaire

Paisatge

Camí no definit cap al cim

Calar de la Pililla

Cim de la Pililla

diumenge, 24 de març del 2013

CÓRRER PER LA SERRA DE CREVILLENT

Des del mateix poble de Crevillent ens endinsem a la serra per la Rambla. Passem pel PI de l'Alivi, ascendim el Puntal de Matamoros per la Colla Colorà, pel bellmig del bosc de pins que envolta la senda dels Evangelistes baixem cap a la Casa del Tio Mariano, d'aquesta cap a la Foia i ha tornar a pujar. Quina fatiga!
A poc a poc, passem pels penya-segats del Sant-juri, parem a fer-nos fotos al Picatxo i, ara sí, a baixar pel mirador d'en Jaume el Barbut, y seguir baixant el Salt de l'Egua que travessa les Cordelleres i cap a l'àrea d'esbarjo d'Albatera. (La ruta: http://www.gmap-pedometer.com?r=5862350)