dilluns, 26 d’agost del 2013

CAMINANT PER TERRES DE FADES (CAPADÒCIA)

La regió turca de la Capadòcia, la qual ha estat habitada per diverses civilitzacions va ser descoberta als ulls europeus als començaments del segle XVIII. En l’any 1744, Paul Lucas va declarar que havia vist una piràmide formada per estranyes cases a la vora d'Hals que tenien portes, escales i grans finestrals per il·luminar les cambres.
Aquestes formacions a les que es referia Lucas han estat causades per les erupcions del volcà Erciyes, la lava ejectada pel volcà va cobrir un àrea de prop de 20.000 km². Després, en convertir-se en un volcà inactiu la regió va patir els efectes de la erosió de l’aigua i el vent durant milers d’anys. Com a resultat d’aquesta erosió es va formar un paisatge de xemeneies i d’altres estranyes formacions geològiques.
Al centre d'aquestes formacions se situa la població de Göreme, molt prop de la ciutat de Nevsehir, en la regió turca d’Anatòlia. Göreme es troba enmig de la confluència de algunes de les valls més característiques de la Capadòcia, tot just al mig del triangle format per les ciutats de Nevsehir, Urgup, Avanos.
En aquest paisatge tan impressionant és possible gaudir del senderisme, unint el medi natural amb un potent medi cultural i humà.  D'aquest maridatge us deixe unes fotos.


Mapa turístic de la Capadòcia

Paisatge prop del Museu a l'Aire Lliure de Göreme

Formacions típiques de la Capadòcia

Senderisme a la Capadòcia

Barranc prop de Ishichar

Apropant-nos a Ishichar

Estret a la Vall Blanca

Formacions estranyes

Les xemeneies de fades

Xemeneies de fades

Göreme des del cel

Camí de la Vall Roja

Església tallada en la roca

Pintures de l'església

Paisatge típic de la Capadòcia

Pintures d'una altra església

Exterior de l'església

Gent enmig del paisatge

Roca tallada i excavada

Xemeneies