dilluns, 3 de gener del 2011

SENDER DELS APALATXES


Geogràficament aquest sender té uns quants quilòmetres de longitud, concretament 3.200 (2178 milles - la mateixa distància que des d'Alacant a Moscú)). Comença per la Springer Mountain a l'estat de Geòrgia i finalitza a la Muntanya Katahdin a Maine. També discorre pels estats de Carolina del Nord, Tennessee, Virgínia , Virgínia Occidental, Maryland, Pensilvània, Nova Jersei, Nova York, Connecticut, Massachusetts, Vermont i Nou Hampshire.
Les persones que intenten fer tot el recorregut en una única temporada s'anomenen «Thru Trailers». Andrew Thompson té el rècord de tot el recorregut amb un temps de 47 dies, 13 hores i 31 minuts. Catorze estats formen part del recorregut.
Concebut per l'enginyer forestal Benton MacKaye després de la mort de la seva esposa en 1921, la idea original era crear una pista per connectar els i les granges per al guadi i l’esbarjo de la gent de la ciutat. La realització de la idea de MacKaye es va convertir en la màxima prioritat de la Palisades Interstate Park Trail Conferència. La primera secció de la pista, que s'estenia des d'Arden, Nova York a la Muntanya de l'Ós, es va inaugurar el 7 d'octubre 1923.
La millor forma de recórrer el sender és de sud a nord. Els excursionistes acostumen a començar les seues excursions el mes de març o d’abril i acabar amb a la fi de l'estiu o començaments de de la tardor. La pista principal està marcada per marques de pintura blanca, amb senders marcats per marques de pintura blava. N'hi ha més de 250 campings al llarg del camí. Els refugis són anomenats, cabanyes, albergs o Adirondack. Per regla general, només tenen tres parets i sòl de fusta. Estan separats a una distància d’un dia de camí, la majoria es troben a prop de l'aigua i inclouen cordes per penjar als aliments.
Amb la seua riquesa escènica, el sender dels Apalatxes és un lloc que cada nord-americà ha de visitar si més no una vegada en la vida. L’aventura, l'autosuficiència, i l'esperit d'Amèrica es poden trobar en aquest llarg camí.
Culturalment a més a més, és una gran forma de conèixer molts indrets històrics dels Estats Units, de forma especial alguns relacionats amb la Guerra Civil, com la localitat històrica d'Hapers Ferry, a Virgínia Occidental. Se situa en la confluència dels rius Potomac i Shenandoah, on limiten els estats de Maryland, Virgínia i Virginia Occidental.


Alguns dels cims i parcs naturals que es poden conèixer si se segueix aquest seder dels Apalatxes conduiran al caminant per les Green Mountains de Vermont, les White Mountains de New Hampshire i el Parc Nacional de Shenandoah de Virgínia.
Aquest sender amaga paisatges captivants, i es pot fer en etapes, o només cobrir una part, en qualsevol cas el viatger no oblidarà mai el seu pas per aquestes terres de gran bellesa.
A més a més, una variada fauna viu als voltants d’aquest sender com ara els óssos negres, els cérvols, els ants, els esquirols i d'altres. Tot el camí està senyalitzat i és mantingut gràcies a l'aportament de diferents organitzacions. Com que és un dels senders més populars dels es troben sense cap dificultat serveis como ara els llocs d’acampada, allotjaments y d’altres.
Més informació a la web oficial: http://www.appalachiantrail.org/site/c.mqLTIYOwGlF/b.4805859/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada