dijous, 17 de maig del 2012

CÓRRER PER LA SERRA DE RODES (ALT EMPORDÀ)


Una forma de conèixer les muntanyes és recórrer els seus camins, els seus senders, visitar les seues manifestacions artístiques i culturals a ritme de carrera.
Una llarga estada per aquestes terres de l'Empordà m'ha permès realitzar diverses eixides per la Serra de Rodes. Una serralada a vora mar, inclosa en el Parc Natural del Cap de Creus. He tigut l'oportunitat de córrer per antics camins, visitar dòlmens i menhirs, gaudir de la magnífica arquitectura romànica de Sant Pere de Rodes, córrer pels penya-segats de la costa. També he pogut disfrutar del Parc Natural dels Estanys de l'Empordà.
Però no és fàcil córrer per la muntanya. No tots els senders són fàcils, o millor dit transitables per a corredors, com ara l'aresta que condueix al Castell de Sant Salvador que haurem de superar amb l'ajuda de les mans. No obstant això, amb molta paciència i ganes de disfrutar del paisatge és una experiència inoblidable.
D'altra banda, aquesta modalitat “turística” ens permet passar per llocs en hores poc habituals, quan no hi ha turistes, tenint tot l'espai per nosaltres.
Algunes de les rutes que he realitzat són: de Roses al Castell de Sant Salvador, de Roses a la Creu d'en Corbetella, la cala Montjoi, el Mas de la Torre, el Puig Alt...
Aquí deixe una col·lecció de fotos de paisatges que he anat fent en aquestes eixides.

 Menhir

 Mar Mediterrani

 Dòlmen de la Cova a l'esquerra

 Mas

 El Canigó

 Runes de Santa Helena


 Sant Pere de Rodes

 Castell de Sant Salvador

 La platja també és un bon escenari per córrer

 Estany de Vilaüt

 Camí de la Serra de Rodes

 La Serra de Rodes des de Roses

 Mas de la Torre

 Mas



Dòlmen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada