dissabte, 31 de gener del 2009

Tour del Cervino

La muntanya es pot disfrutar de moltes maneres. Una de les millores formes és recòrrer-la pas a pas mentre gaudim del contacte directe amb la natura. El tresc és una activitat que consisteix en caminar dia rere dia, amb la motxilla a l’esquena i dormint cada nit en un lloc diferent. Aquesta activitat muntanyenca té cada vegada més adeptes i els Alps és l’escenari idoni per a practicar-la.

El recorregut que ens van plantejar circumval•lava al llarg de deu dies el Cervino, mítica muntanya alpina de 4.477 metres d’ altura, situada entre Suïssa i Itàlia. Aquesta muntanya és reconeguda per la majoria per ser icona de marques com la Paramount, Toblerone o Alpino. La ruta és una dura prova per a qualsevol muntanyenc a causa de la climatologia generalment adversa i l’orografia del terreny. A més, cal superar diàriament prop dels 2000 metres de desnivell positiu, travessant frondosos boscos, prats, senders pedregosos i glaceres. Per tant s’ha de carregar amb l’equip necessari per a caminar pels diferents terrenys: cordes, arnesos, grampons, piolet, etc.

Són nombrosos els paratges naturals que queden gravats en la nostra memòria per la seua bellesa: el Lac de Moiry, la Dent Blanch, el Weisshörn, el Coll de Collon, etc. També guardem un bon record de les vistes des de la terrassa del mític hotel Weisshörn que situat a dos mil quatre-cents metres fa més d’un segle que es va construir.


Després de deu dies l’alegria de tornar a vore Zermat i el cansament d’etapa rere etapa ens deixa una barreja de satisfacció i tristor. Hem fet del nostre desig una realitat i mentre pensem en nous projectes ens acomiadem dels Alps. Fins a l’altra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada