diumenge, 12 de gener del 2014

EL PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES

ASCENSIÓ AL PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES (EL SOLSONÈS)
 
Des del Coll de Jou ix una pista que ascendeix fins al Pla de Bacies. És una pista llarga i monòtona, encara que hi ha un tram que es pot evitar. També és possible fer-la amb bicicleta, la qual cosa ens permetiria arribar a més de 2000 metres d'alçada. No obstant això,  hem de tenir en compte que podem trobar-hi neu.
Des del Pla de Bacies hem de continuar fins al refugi de Bofia on trobarem senyals indicatius que ens conduiran al Pedró dels Quatre Batlles que amb 2383m d'alçada és el cim més alt del Solsonès. No cal dir que, des del cim, podem gaudir en un dia clar d'unes magnífiques vistes del Pirineu i albirar cims tan emblemàtics com el Monte Perdido, l'Aneto, els Encantats, la Pica d'Estats, el Comapedrossa, el Puigmal, el Balandrau, el Pedraforca i molts altres més. 
 
Eixint del Coll de Jou

Comencem a vore el que ens espera

Pla de Bacies

Camí del Pedró

Seguint el camí de les raquetes

El Pedraforca asoma

Paisatge polar

Vista cap al Pirineu

Altra vista des del cim del Pedró

Paisatge del Port del Compte

Puig de les Morreres

Baixant al Coll de Jou
 
Paisatge de boira

Paisatge de boira
 

2 comentaris:

  1. Fotos insuperables. Quina immensitat més acollidora! A quina altura començava la neu? Aquestes planures semblen bones per a fer esquí de fons...
    Salut amic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Menargues, la veritat és que suposa una sorpresa el paisatge tan suau i acollidor anb els cims arrodonits i les taques de pi negre, més quan les muntanyes del Solsonès estan envoltades de cingles i són molt abruptes (prompte publicaré un article de la Vall d'Ora i el Capolatell - una preso natural que es va utilitzar en la Guerra del Francès per a empresonar els soldats francesos en mig d'una muntantya inaccessible).
      La neu començava de forma continua a partir dels 2000m i efectivament és un racó molt bo pèr fer esquí de fons i raquetes de neu. Però sense cap dubte, el millor de la ruta és la vista de tot el Pirineu Oriental, des del Perdido fins el Costabona, i les muntamnyes catalanes del Montseny, el Taga o Monserrat (el dia que vaig fer l'excursió assomava com una illa enmig d'un mar de núvols)
      Moltes gràcies pels teus comentaris, Una forta abraçada amic

      Elimina