dilluns, 27 de gener del 2014

ASCENSIÓ A LA GUESPEGUERA

ASCENSIÓ A LA GUESPEGUERA (2331m) AMB RAQUETES DE NEU

El cim de la Guespeguera és un cim oblidat de la serralada del Port del Compte. Queda apartat de totes les rutes habituals de la zona i no deixa de ser una altra lloma més d’aquesta serralada. El reportatge que presente a continuació correspon a una ruta que vaig fer el diumenge des d’Oden, pujant per la Collada de l’Estany i seguint després la carena fins al cim.

Les condicions són idònees per a les raquetes de neu

Eixint des d'Oden, al fons el castell

Collada de l'Estany

El Pirineu carregat de neu

Estany de Pratmajor

Vista cap a la Cadolla Verda

Paisatge

Paisatge

Cabana de la Cadolla Verda

El Mont Nou

Vista cap al Port del Compte

Efectes del vent

La Guespeguera al fons

2 comentaris:

  1. Dues preguntes: 1 Sembla que hi ha poca neu per a l'època que estem. És normal? que en diu la gent? 2 Origen del nom. Això de "peguera" deu ser derivat de la "pega" o quitrà vegetal que s'extreia antigament dels pins. Què ens pots dir?
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola amic.
      Hi ha neu, no sé si molta o poca, però n'hi ha.En dilluns anterior de fer la ruta vaig pujar a Tuixent a esquiar en l'escola i n'hi havia molta. Pensa que en aquesta ruta la continuitat de neu começava als 1600m tot i que el dia anterior va estar plovent i molt (25 litres/m2) això va fer que es desfera molat neu. Dos dies ans hi havia neu continua a partir dels 1400 en la cara sud. No obstant això, hem de tenir en compte que les nevades són més freqüents en la cara nord, Vall d'Aran, Serra del Cadí... Encara que no ho semble, dels prop de 25km d'excursió uns 18 o 9 van ser per neu
      Pel que dius del nom, no ho sé.La veritat és que hi ha boscos de pins, i per tant en algun moment ha pogut haver-hi aquest tipus d'explotació, L'ús que es fa actualment, a banda de l'explotació turística, és més ramader.

      Elimina