diumenge, 28 de desembre del 2014

TORNEM A LA VENTA NADAL

En acabar l’any tenim per costum caminar per les muntanyes de l’Alcoià, l’Alacantí i del Comptat. Ens agrada finalitzar la ruta a la Venta Nadal, a tocar del castell de Penella. Habitualment, comencem a la Torre de les Maçanes, pugem al cim dels Plans, voregem el Regadiu i travessem la Serreta a la recerca de la Venta Nadal.
Hui no hem començat a la Torre, hem canviat la ruta. Els canvis, a la muntanya, també són agraïts i de vegades necessaris. Hui hem eixit d’Ibi, en temps d’Enfarinats i tirisitis i hem pujat al Menejador. Pel camí hem trobat masos i caves o pous de neu. Es tracta del Camí dels Geladors, un sender emprat tradicionalment per abaixar el gel dels pous i que va fer possible el desenvolupament de l’activitat gelatera. 
Hem vist també la sima de Simarro i hem descobert part de la història muntanyenca d’aquestes terres. Cinc-centes hores submergits en la foscor d’una gruta sense veure la llum del dia, més de vint-i-dos dies absents de la vida de la superfície van passar els espeleòlegs alcoians dins d’aquesta cova.
El paisatge des de la carena del Menejador fins a l’ermita de Sant Antoni està esquitxat d’alzines i matolls, molts amb aromes i secrets curatius. 
Caminar per l’aresta ens permet tenir perspectives a dos bandes. Per una tenim la ciutat d’Acoi amb el Montcabrer i el Benicadell al fons, per l’altra la Foia de Castalla. Davant nostre s’alça la serra dels Plans, l’Ull del Moro, la Serreta, la Serra de Aitana, la Serrella. 
Entre nosaltres i el nostre objectiu hi ha el Barranc de la Batalla, l’autovia i uns quans quilòmetres. Baixar fins al fons de la vall és una tasca ben difícil enredats en boscos i cingles. És tan difícil que ha la fi acabem per desistir i buscar altres camins més aqdequats.

Al fons la Serra dels Plans

Camí, Mas de les Foiadoretes

Indicacions enmig del camí

Un pou de neu

Simarro

Assomat-nos a la sima

Cin-centes hores dins de la cova

Sostre de la Venta Nadal


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada