diumenge, 3 de maig del 2015

PUIGSACALM: LA MUNTANYA DELS BOSCOS INFINITS

Puigsacalm, la muntanya del boscos infinits; no és un cim tranquil, ni solitari, ni calmat. Des de Joanetes és rocallós i alt, des de la Plana de Vic despunta a l’horitzó davant mateix del Pirineu més oriental, nogensmenys, amable des del coll de Bracons

Els colors de la primavera
El Puigsacalm però, és el cim dels grans boscos, de les fagedes centenàries, de les rouredes, dels prats. És així com la fageda de la Grevolosa, a les faldes del Puigsacalm, és un dels boscos més espectaculars de tota Catalunya. 
La ruta de hui fuig dels grans camins, de les pistes, de les carreteres; la ruta de hui transcorre per senders ombrívols, agosarats en els primers trams i suaus la resta. Passem per trams equipats amb cables, passarel•les i graons... i una campana. La ruta és curta en la pujada i llarga, molt llarga en la baixada. 
És un moment per gaudir al bell mig de la immensitat, de la natura més amable, dels paisatges més bucòlics. De retrobar-se i trobar-se a dins d’un paisatge somiat, d’un indret sempre imaginat, de pau i tranquil•litat.

Joanetes

Les cingleres del Puigsacalm

Canal Fosca, ganxos nous

La campaneta

Santa Magdalena

Fageda i Puig des Llops

Puig des Llops

Ermita de Santa Magdalena des de l'aire

Puigsacalm

Camí cap al Coll de Bracons

Camí pel mig de la fageda

Baixant cap a Sant Miquel de Castelló

Sant Miquel de Castelló

Avellaners

Devesa

Devesa en flor

devesa

Camí de Joanetes

Bosc bucòlic

Les gorges de Joanetes




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada