diumenge, 24 de maig del 2009

I. L'ALTA RUTA PIRENAICA (La ruta)




LA RUTA

En unes setmanes vaig a fer realitat el nou projecte. Es tracta de comunicar el Cantàbric amb el Mediterrani enllaçant alguns dels cims més representatius del Pirineu en una sola ascensió. Es a dir, ascendiré a muntanyes com l’Aneto, el Vignemale o la Munia i, prop d’una vintena de cims més. Tot si el temps ho permet.
Aquesta no és, tanmateix, cap activitat nova ni tan sols per a mi. Però, reconec que és el projecte més ambiciós que mai m’he plantejat.
A hores d’ara estic treballant en el disseny de la ruta i en el material necessari/imprescindible que caldrà transportar a l’esquena.
Pel que fa al disseny de la ruta estic treballant, a banda de l’experiència personal, amb quatre llibres: Alta Ruta Pirenaica de Sergi Lara de l’editorial Desnivel, La HRP por Georges Veron de G. Veron i J. Bonneaux de la editorial Paidotribo, las 50 cumbres más bellas de la revista Pirineos i amb GR 11. Senda Pirenaica. de mar ... a mar de varios autors i de l’editorial Prames.
Del primer llibre, puc dir que és molt fiable, les seues descripcions són clares i les propostes molt adequades. Només té dos inconvenients: no du mapes i pesa molt el llibre. Pel que fa al segon llibre, aquest si porta mapes i no pesa tant, però té una pèssima traducció i desconec la seua fiabilitat en les dades que aporta. Del llibre de Prames he de dir que és el millor llibre de descripció d’una ruta que conec, cada ruta ve acompanyada d’un perfil de l’etapa i un valuós mapa 1:40000.

Ací us deixe la primera i ambiciosa proposta de la ruta d’aquest projecte.

2 comentaris:

  1. Hola Nacho, nosaltres també tenim en ment fer aquesta travesia, per a la qual ens estem documentant. Com que no tenim temps suficient per fer-ho dún tiró, estem pensant en portar-ho a terme en sucsecius anys, fent trajectes d'una setmana més o menys. Fins ara el llibre amb el que contem és: Los Pirineos de cabo a cabo. 50 etapas La Transpirenaica (GR11) del qual desconeixem la certesa de les dades que aporta. És, però, un embrió de projecte però, amb tota certesa, ho caminarem pròximament. Segur que la teva experiència ens serà força valuosa.
    Si vols vorer les nostres rutes pots entrar en el següent blog:http://senderosdelsol.blogspot.com.es/
    Salutacions i que vagi tot bé. Et seguirem pel Blog.

    ResponElimina
  2. Hola Enric, nosaltres estem plenament immersos en el mateix projecte que vosaltres voleu iniciar. Anem direcció Cantàbric i avui dia estem a Montlluís després d'onze etapes. En poc dies tenim previst fer 3 etapes més abans d'entrar a Andorra. Ens podeu seguir aquí:

    http://travessa-pirineus.blogspot.com.es/

    Que tingueu un bon inici!!!

    Albert

    ResponElimina