diumenge, 18 de desembre de 2011

CÓRRER PER LA SERRA D'ARDENYA

Des del mateix km 43 de la carretera que va de Tossa de Mar a Sant Feliu de Guíxols agafem un sender (PRC 101), el qual ve de Sant Feliu i va cap a l'ermita de Sant Grau. El motiu de començar en aquest punt és que fins aquí el sender dibuixa el seu recorregut pel mig d'urbanitzacions aberrants que malbaraten el paisatge.
L'inici del sender és gairebé pla i estret, s'enfonsa en una magnífica sureda que ja no abandonarem durant tota la ruta. El primer punt d'interés és el camí romà que hi trobem als poc més de 15 minuts d'haver eixit (corrent). La pujada en aquest punt és dura cosa que verificarem a la tornada.

Durant tot el recorregut el sender està magníficament senyalitzat, no tenim dubtes. A més a més ens donen diverses opcions de ruta. Nosaltres triarem sempre la del PR principal.

En poc temps arribem a les runes de Sant Benet enmig d'un tros de serra afectat per un incendi. A vegades marxem per pistes i d'altres per estrets corriols. El coll de l'Escorpí ja és a prop. El següent punt d'interès és la Sureda Fonda propera a l'ermita de Sant Baldiri, també en runes. Des d'aquest punt i per una ampla pista arribem al Suro des Llop i prompte comencem un llarg descens per començar el dur ascens al nostre objectiu: l'ermita de Sant Grau. La tornada la farem pel mateix camí encara que com hem dit abans hi ha moltes alternatives,


Ermita de Sant Benet
 Nevada al Pirineu

Sant Baldiri
 Sant Grau

 Sant Grau

La Serra d'Ardenya endisnsant-se en el mar


El temps emprat per fer la ruta ha sigut de 2h i 45m amb paradetes per fer fotos i respirar una miqueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada