diumenge, 17 de juny del 2012

EL CAP NORFEU


El cap Norfeu està situat al sudest de la península del cap de Creus, entre les badies de Jóncols, al nord, i de Montjoi, al sud. Forma una estreta península, allargada i corbada, molt rocosa i plena de penya-segats i coves naturals, que s'endinsa dos km a la Mediterrània i tanca, pel nord, el golf de Roses. Al sudest hi ha les illes Mòniques, uns illots rocosos entre els quals hi ha el Cavall Bernat i el Gat, perquè adopten les formes d'aquests animals.
És una reserva natural integral, terrestre i marina. Forma part del Parc Natural del Cap de Creus i és un dels llocs més bells de tota la costa catalana. És un lloc pel que semblen sentir predilecció les balenes i dofins. Els arbres més comuns hi són el pi i l'alzina.
Al punt més elevat del cap Norfeu hi ha les restes d'una torre de guaita, anomenada La Torre de Norfeu. (Font:Rosespèdia)

Com heu vist es tracta d'una escel·lent idea per fer una eixideta corrent, encara que és millor triar un dia sense tramuntana i a la fresca, ja que no hi ha ombra ni fonts (bars i restaurants on comprar aigua sí).
Així és que l'altre dia em vaig decidir a realitzar-la. Vaig eixir de Roses en direcció al dolmen de la Creu d'en Corbetella, per descendir directament per un sender fins a la cala Montjoi, des d'aquí per pista força transitada i amb molta pols fins el peu del Cap Norfeu. A partir d'aquest moment vaig fer una volta al cap per un sender senyalitzat que passa pel mirador i la torre. Finalment, vaig tornar seguint el camí de ronda que segueix la línia de costa fins a Roses.


 Mapa de la ruta

 Pujada a la Creu d'en Corbetella

 Roses

 Des de la zona de la Creu d'en Corbetella

 Vinyes verdes voral el mar...

 Sender de baixada a la cala Montjoi

 Sureda

 Sureda

 Vegetació

 Cala Montjoi

 La costa

 Vista cap a la cala Jóncols

 Sender del Cap Norfeu

 Casa de les ermites

 La badia de Roses

 La torre Norfeu

 Paisatge del Cap Norfeu

 Camí de ronda

 Terra i mar

 Flor de palera

 Un altra idea és anar-hi en kaiac

 Vistes des del camí de ronda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada