diumenge, 13 de juliol de 2014

ANDORRA ALS NOSTRES PEUS: EL COMAPEDROSA

ANDORRA ALS NOSTRES PEUS: EL COMAPEDROSA

Allà on habiten els núvols i ben lluny dels sorolls de la ciutat s’amaga el cim del Comapedrosa. Una muntanya freda, envoltada de monuments de pedra i de gel, d’alts cims, de profundes valls i obscurs llacs, de neus eternes i d’incansables muntanyencs que, igual que el núvols, dia rere dia visiten el seu cim.
El Comapedrosa és el cim més alt d’Andorra i encara que no arriba als tres mil metres és una muntanya altiva i orgullosa de ser el sostre del país dels Pirineus. Totes les seues rutes presenten desnivells considerables. Potser, la pujada més accessible és la que ix d’Arinsal, passa pel refugi, els Petit Llac Negre i s’enfila per l’aresta fins al cim. Però n’hi ha més, la que puja per la Portella de Baiau o la que ve pel Pla de l’Estanyol, totes dues molt més pedregoses i incòmodes que la primera.
Nosaltres he triat una opció circular, pujar per la ruta normal i baixar pel Pla de l’Estanyol. El paisatge està pletòric d’aigua, de verd i de flors que esguiten el prats, sempre amb el permís de les pedres i de les neus que encara perduren en els indrets més ombrívols.

Vistes al Pla de l'Estanyol

Paisatge

Pel prat florit

Pel prat florit II

Petit Llac Negre

Llac Negre

Últim tram de pujada

Baixant cap al coll

Tartera cap al Pla de l'Estany

Pletòric d'agua

Arribant al Pla de l'Estany

Estany

refugi del Pla de l'Estany

Més aigua

I més aigua

Camí de baixada

Murs i flors

La pujada que hem fet pel matí

Sender

Paisatge florit

Final de la ruta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada