diumenge, 29 de juny del 2014

REPORTATGE FOTOGRÀFIC: LA SERRA DEL CADÍ

Ruta llarga i difícil que en ofereix una visió extensa i  completa de la Serra del Cadí.
Des del poble d’Ansovell partim en direcció al Santuari del Boscal. Busquem l’entrada a la Canal de l’Orri que ascendim per la seva part central fins que trobem una altra canal a la dreta, més estreta i amb més pendent. Entre roques molt descompostes anem buscant el camí més senzill per accedir al capdamunt, molt prop de la Torreta del Cadí.
Pel mateix fil de la carena i a tocar dels penya-segats pugem el Pic de les Tres Canaletes i el de les Gralleres a la recerca de  l’entrada de la Canal Baridana. Aquesta canal té més inclinació que la de l’Orri, però es baixa bé (alerta amb la caiguda de pedres).
Ens dirigim ara cap al poble de Querforadat, encara que no hi arribem i travessant per uns prats d’aspecte bucòlic anem cap al Coll d’Oruga i al poble de Cava. Ja només ens queda la baixada al riu i la remuntada cap al poble d’Ansovell.


Ansovell

Santuari del Boscal

Entrada a la Canal de l'Orii

Canal de l'Orri

CAnal de l?Orri

Part final e la canal

Paisatge de penya-segats

Cim de la Torreta del Cadí

Un món de pedra

Tocant del buid

vessant nord del Cadí

El Pedraforca

Cim de Baridana

Canal de Baridana

Cara nord del Cadí

Ansovell

Cal Pubill

Cava

Construcció de Cava

Camí d'Ansovell

A la recerca del riu

Roureda

Camí emboscat


dimarts, 24 de juny del 2014

LA VALL DE LORD, la muntanya al revés

Submergides entre les altes muntanyes trobem les valls més profundes de les contrades de Lord. Apareixen envoltades de cingles i vestides d’un verd intens. No hi ha cases ni conreus, sembla que els humans hem triat les terres més còmodes, les més planes, on la vista arriba més enllà. Només algun camí és capaç d’endinsar-se per aquestes terres aspres i alhora abandonades pels seus habitants.

Embassament de la Llosa del Cavall

Les Cases de la Posada

Floració primaveral

El Pas Foradat

Font de Sant Isidre

Esclafit floral

Camí boscós

Marxa tranqil·la

Aigua

Túnel de bosc

Santuari de Lord

Enfarinada a la Serra d'Ensija

Roca de Sóbol

Caputxines oloroses sobre la pedra

Prats i roques

Malpas de Sóbol

Roureda de Sóbol

Pastures
ts.

DE LA SECA A LA MECA, LA VALL D'ANDORRA

Potser, aquesta siga la última eixida semi-hivernal de la temporada. El passat més de juny vaig aprofitar per passejar per les muntanyes d'Andorra. La Vall d'Inclés vas ser l'escenari per aquesta ruta. fugint le l'onada de calor vam decidir marxar buscant la cara nord del Pirineu, a recés dels vents del sud.
Efectivament, la calor es va quedar a la ciutat d'Andorra, i no va passar a les muntanyes de més al nord. La ruta va ser un espectacle a la vista, una bona quantitat de neu, llacs glaçats i molta aigua de desgel.