diumenge, 22 d’abril de 2012

PUIG DE BASSEGODA (1373m)


D'alt del Puig de Bassegoda com posat exprès per a confort de l'excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra.
La punyalada
M. Vayreda
   L'ascensió al Puig de Bassegoda és una pujada llarga i amb un desnivell notable. No obstant això, la bellesa dels seus boscos encapçalats de cingles i la seva arquitectura religiosa i civil fan d'aquesta excursió un plaer.
   Ja en l'aproximació en cotxe podem gaudir del Pont de Llierca (s. XV); i en el llogaret de Sadernes de l'església i la casa que fa hui de hotel, una masia rematada amb massanes en les cantonades.
   Totes les ressenyes que havia trobat per Internet marcaven com a inici e la ruta el Pont d'en Valentí, però l'accés fins aquest punt està restringit al trànsit de vehicles i he començat a Sadernes (2,8km abans).
   Per fer aquesta excursió he utilitzat el sender marcat amb senyals roges i verdes que ix de la zona del Pont d'en Valentí. El sender comença enfilant-se pel mig d'un magnífic bosc d'alzines fins arribar a l'ermita de Sant Feliu de Riu, desprès continua per pistes i poc abans de creuar un torrent continua per un sender. La ruta ara s'enfila en una llarga i dura pujada fins el mateix cim de Bassegoda, passant per l'església de la Mare de Deu de les Agulles. Una vegada hem arribat al capdamunt les vistes són grandioses: per una banda, el massís del Canigó, a llevant la badia de Roses i al sud la Garrotxa.
   La ruta es pot fer circular si tornem per Sant Aniol d'Aguja.

    Pont de Llierca

    Església de Sadernes

    Bosc d'alzines

    Cingles

    Escalador

    Sender d'accés a Sant Feliu de Riu

    Autorretrat

    Sant Feliu de Riu

    Mas

    Prats i Boscos de Bassegoda

    Mare de deu de les Agudes

    Sender i pedres

    Grimpada final equipada amb cadenes

    Cim

    Massís del Canigó

    Mas

    Puig de Bassegoda

   Bosc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada