dimecres, 2 de maig del 2012

LA SERRA DE LES SALINES I EL ROC DE FRAUSA EN BICICLETA

Des de Maçanet de Cabrenys (370 m.s.n.m.) ix una pista que en tretze kilòmetres ascendeix fins el mateix cim del Moixer (1443 m.s.n.m.), sostre de l'Alt Empordà. Es tracta d'una ruta dura ja que a més d'ascendir un desnivell considerable (prop dels 1100m de pujada), hem d'afegir la duresa dels kilòmetres finals, a on la inclinació es fa més forta. 
No obstant això, l'esforç és recompensat per les bones vistes de la badia de Roses i del massís del Canigó. El camí discorre per boscos molt ben conservats de pi, alzines, suros i faigs en la part més alta. Però, el seu interès cultural i històric també és destacable. A més del Santuari de Salines trobarem el castell de Cabrera i el coll de Lli. Aquest últim, testimoni del pas de molts republicans que van fugir del feixisme en la Guerra Civil espanyola. 
Com anècdota d'allò que mai hauria d'haver passat trobem el poble de la Vajol, que va ser capital de l'Estat Espanyol durant uns dies i que encara hui recorda el pas de personatges il·lustres com: Lluis Companys o Manuel Azaña.


 Castell de Cabrera en el punt més alt del puig

 Santuari de Salines

 Fageda

 Cam´d'ascenció pel mig de la fageda

Autorretrat

 Part final de l'ascenció (tram encimentat)

 Vista del Canigó

 Cim del Moixer i el Roc de Frausa darrere

 Carena que condueix al Roc de Frausa

 L'Alt Empordà des del seu sostre

 Fageda i rierol

 Descendint

 Coll de Lli

 Testimoni del pas 

La Vajol, capital de l'Estat Espanyol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada