dilluns, 28 de maig del 2012

ELS CIMS DEL PIRINEU CORRENT? ...I PER QUÈ NO? (II)


El Balandrau (2585m)
Un altre cap de setmana la mateixa història, és arribar el divendres i comencen les pluges. Com en altres dies només tinc el matí per pujar a la muntanya ja que a la vesprada s'esperen fortes tempestes.
Després de molt dubtar, decidisc eixir de bon matí, carregat dels trastos de córrer: les sabatilles, la motxilla lleugera amb aigua, una barreta energètica i un anorac. I he fet bé en decidir aquesta opció, ja que a l'arribada em trobe amb un cel que comença a ennuvolar-se.
El meu destí és el Balandrau de 2585m d'alçada i que es troba situat molt a prop de la Vall de Núria. La pujada, que no és la habitual en aquesta muntanya, comença a un quilòmetre de Queralbs i s'endinsa en una estreta vall. La via normal accedeix al cim des d'un altre costat al que es pot arribar amb cotxe fins a la cota 1700. La ruta triada comença a 1100 m.s.n.m. I puja fins als 2585 del cim. És una ascensió dura, amb molt desnivell i terreny una mica pedregós, però el paisatge paga la pena.
En un primer tram el sender, tot senyalitzat, s'endinsa en un bosc d'avellaners fins arribar al Salt del Grill. Des d'aquest punt el corriol continua pel mig del bosc fins arribar a un punt que creua el riu per una estreta passarel·la. És aquí on comença el desnivell més dur i que pràcticament ja no ens abandonarà fins que arribem al mateix cim.
Des del cim la vista és ampla, podem veure la vall que hem pujat, els cims del Bastiments, el Gra de Fajol, i la part alta de la Vall de Núria. I no vegem ja més perquè és en aquest moment quan comença a ploure i el cel es cada vegada més negre.
Comence una llarga baixada, a vegades acompanyat d'isards, i en un principi còmoda ja que transcorre pel mig d'un prat. En arribar al refugi Coma de Vaca el camí és més pedregós i incòmode, però això sí acompanyat sempre d'un fabulós paisatge.
Només pujar al cotxe ha començat a tronar i ploure fort. A la fi han sigut quatre hores i quart de Pirineu i un bon cruiximent de cos en uns paratges magnífics.  


 La ruta

 Primers trams de la ruta

 El sender

 Salt del Grill

 La passarel·la

 Ara comença la part més dura



 Les parets verticals de la vall

 Arribant a Coma de Vaca

 La dura pujada final

El cim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada