diumenge, 13 de maig del 2012

ELS CIMS DEL PIRINEU CORRENT? ...I PER QUÈ NO?


Les prediccions meteorològiques pronostiquen fortes tempestes al Pirineu. Sempre passa igual! Tota la setmana amb bon temps i arriba el cap de setmana i venen les pluges o el vent. Això és el que té l'Empordà. Ja fa quatre mesos que he vingut i encara no he tingut temps d'anar al Pirineu. D'aquest cap de setmana no passa. He d'anar-hi siga com siga.
Fa temps que vull anar al Costabona, un cim de 2465m. El primer que trobarem a la vessant sud venint des del Mediterrani. És una pujada llarga i amb un desnivell de 1500m positius a través de boscos, prats, roca i gel.
Segons les prediccions les fortes tempestes començaran a partir del migdia. Per tant tinc una finestra de bon temps d'unes quatre o cinc hores per ascendir el cim.
Doncs... per què no fer-ho corrent?
He eixit des de la població francesa de Prats de Molló, en concret des dels banys de la Presta. He pujat cap a la cabana de l'Ullat on hi ha una font, després he continuat fins a una altra cabana, la de la Coma del Tec per seguir camí -a través de la neu- fins a la Portella de Rojà on he encarat la pujada al cim del Costabona. Per baixar he triat una altra ruta per baixar al coll de l'Ullat. Es tracta d'una baixada llarga però molt còmoda ja que tota està coberta d'herba.
He tardat quatre hores en completar l'ascensió i la baixada, i tot just quan pujava al cotxe ha començat a ploure.


Prop del Pas del Gat 

 Corrent per la fageda

 Pel mig de la fageda sembla que no es nota la pendent

Font de l'Ullat

 Cabana de l'Ullat

 La cabana de la Coma del Tec i el Costabona

 Vista des del Costabona

 Panoràmica de la baixada

 Paisatge

 De nou en la fageda

Riu Tec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada