diumenge, 1 de febrer del 2015

EL TAGA, 2038m

El matí desperta amb la incertesa dels dies freds. Per la finestra es deixa entreveure les primeres clarors del matí mentre em decidisc a eixir del llit que en aquestes hores atresora la calor de la nit. 
Dia de fred i neu
Sembla que el cel ras vol dominar el dia però el núvols ràpidament comencen a enteranyinar-lo i només començar a caminar cauen les primeres volves. De l’anècdota d’uns quans flocs de neu passem a una nevada persistent que ha decidit acompanyar-nos fins al cim del Taga.
El poble d’Ogassa s’acomiada de nosaltres amb un decorat de mines, salts d’aigua i boscos que amb la fredor de l’hivern han dipositat les fulles al terra teixint un mantell marró. El camí ascendeix ràpidament a buscar la pista que condueix fins a l’ermita de Sant Martí d’Ogassa. Allà el paisatge es torna blanc i més fred. Quin plaer poder seure al costat de la finestra d’un dels masos que hem vist i veure com els prats, els boscos i les muntanyes es tornen blancs mentre gaudeixes del caliu de la fornala. Però, toca pujar.
La Portella d’Ogassa ens espera amb fortes borrumbades d’aire fred. Els dits de les mans i la cara fan mal. El vent castiga qualsevol part del cos que quede descoberta. Només ens queda el camí fins al cim entre fortes ventades. De sobte apareix la creu del Taga entremig de la boira, ja hem arribat!

Eixint d'Ogassa

Comença a enfarinar

Camí

Sant Martí d'Ogassa

Pujada a la Portella d'Ogassa

Foto al res

Puigsestela

Baixant

Vent a la Portella d'Ogassa

Paisatge després de la nevada

Paisatge després de la nevada

Paisatge després de la nevada


3 comentaris:

  1. Com està el Taga ara? Necessaris crampons?

    ResponElimina
  2. Ahir no eren necessaris, però si baixen les temperatures i segueix nevant amb força la pujadeta a la Portella pot complicar-se

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Nacho per la resposta! ;)

    ResponElimina