dissabte, 9 de maig del 2015

CAMINANT ENTRE ISARDS: ASCENSIÓ AL TORRENEULES

Els colors, els sons i els aromes de la primavera juguen en unes muntanyes pletòriques d’aigua. Les taques de neu dibuixen formes capricioses en les altes muntanyes, els rierols baixen amb força creant cortines d’aigua en cascades encaixonades, donant vida als boscos que ara comencen a esclatar. M’acompanya el so de les marmotes que xiulen sobre les pedres al caliu d’un sol cada dia més present i els isards que pasturen tranquil•lament en els prats que ara es tornen verds.

Coma de Vaca


El Salt del Grill, només començar, em dóna la benvinguda amb un espectacle d’aigua i soroll enmig d’un ombrívol barranc. El sender comença a pujar cap a Coma de Vaca però, no es aquest el meu camí. Prompte trencaré a l’esquerra per a iniciar una pujada llarga i pesada que em durà des dels 1200m d’alçada fins als més de 2700m del cim del Torreneules. El paisatge ara és rocallós tot i que a poc a poc va donant pas als prats. Pel camí creuen un canal d’aigua i el Camí dels Enginyers, vegem l’alberg de Núria i gairebé tots els cims importants de l’Olla de Núria: el Puigmal, El Noufonts, l’Eina... per una banda; i per l’altra el Balandrau, el Gra de Fajol, el Bastiments, el Cim de l’Infern...
El camí és llarg i encara queda arribar al meu objectiu de hui: el Torreneules. A poc a poc, vaig arribant al Coll de Torreneules. 
La visió des del cim és, com en les muntanyes grans, espectacular. La vall de Coma de Vaca es dibuixa allà baix, esquitxada de taques de neu que li donen un aspecte irreal.
La Baixada és per Núria passant per l’alberg.Acompanyat d'isards el descens és ràpid fins al Santuari i una mica més lent i incòmode després fins a Daió tot i que l'acompanyament del riu, els seus salts d'aigua i les altes parets que tanquen el congost fan d'aquest tram un camí de gran bellesa.

Salt del Grill

Salt del Grill

Canalització d'aigua

Isards

Vall de Núria

El Torreneueles asoomant

Torreneules

Pujada final del Torreneueles

Vista cap a Coma de Vaca

Cim del Torreneules

Més isards

El Puigmal amagat darrere d'un núvol

Torrent

Santuari de Núria

Santuari de Núria

Camí vell de Núria

Riu Freser

Salt del Sastre

El cremallera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada