dimecres, 6 de maig del 2015

EL TAGA, LA MUNTANYA VERDA

El Taga és una muntanya arrodonida i verda per la seua cara nord, fàcil d’ascendir i molt gratificant.



Després de la jornada del dia anterior, hui toca una ruta menys exigent però força interessant. Així és com de bon matí, un diumenge d’abril i amb un bon cruiximent del dia anterior vaig cap a Pardines amb la intenció de pujar al Taga. És la segona vagada que hi vaig, ja hi vaig pujar fa uns mesos amb un temps fred i amb neu i vent. Ara sembla que toca un dia tranquil i sense fred. En arribar a Pardines ja cauen unes gotes i el Taga roman amagat darrere d’uns núvols espessos i grisos. 
Ix caminant des de Pardines per una pista enquitranada que em dóna una bona perspectiva de la vall. A poc a poc, la pista va baixant a creuar el riu i s’endinsa en un bosc de ribera. Ràpidament, en creuar el riu hi ha un camí entre murs de pedra que puja a una ermita. La pluja és intensa i els núvols encara amaguen el Taga.
La pujada continua per mig de paisatges bucòlics de pastures extremadament verdes esquitxades de vaques. De sobte, en un moment s’obre el núvol que tapa el Taga i me n’adone que està nevant. El cim apareix blanc, mentre que algunes volves de neu cauen l meu costat. En abandonar la pista en un abeurador i començar a caminar per un corriol, el temps millora, ja no plou, ni neva. L’espectacle de les muntanyes nevades és encisador. 
El cim està desert, no hi ha ningú, i això és un privilegi en aquesta muntanya tan visitada. Després de gaudir de les vistes i del lloc mamprenc el camí de tornada pel mateix lloc per on he pujat. En poc temps arribe a Pardines a on faig un volt per visitar aquest bonic poble amb moltes restes medievals.

Pardines

Camí de l'ermita

Ermita

Paisatge

El Taga

Fina nevada

Puig s'Estela

Cim del Taga i Portella d'Ogassa

Prats, neu i núvols

Pardines

Bosc

Xossa

Ribera

Ribera

Ribera

Torre de Pardines

Detall d'una casa de Pardines

Restes d'una torre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada